YFU op talenbeurs Sint-Fransiscuscollege

YFU op talenbeurs Sint-Fransiscuscollege
November 13, 2023 09:45

Op 10 november 2023 namen wij als YFU Vlaanderen deel aan de talenbeurs georganiseerd door het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder. De beurs vond plaats gedurende de hele dagen ons team bestond uit een enthousiaste vrijwilliger Fried'l en onze outboundcoördinator Kaat. Samen doelden we erop om de bezoekers te informeren over ons uitwisselignsprogramma en de voordelen van een interculturele ervaring in het buitenland met Youth For Understanding.

De talenbeurs was druk bezocht, en we hadden de gelegenheid om met leerlingen van alle leerjaren van het Sint-Franciscuscollege in contact te komen. Met ongeveer 5000 leerlingen op de school, was het een indrukwekkende en diverse groep bezoekers. Elk leerjaar bracht een bezoek aan de beurs, waardoor we in de gelegenheid waren om met een groot aantal potentiële studenten te praten over de voordelen van een internationale uitwisselingservaring. Naast de leerlingen waren ook enkele ouders en leerkrachten aanwezig.

We konden vragen beantwoorden, informatiefolders uitdelen en persoonlijke gesprekken voeren om te laten zien hoe een internationale uitwisseling een waardevolle troef kan zijn in de toekomst van de leerlingen. Ook over gastgezin zijn werd er af en toe gesproken.

Al met al was de talenbeurs een succesvolle gelegenheid om ons uitwisselingsprogramma te promoten en potentiële studenten te inspireren. We waren onder de indruk van de gastvrijheid van het Sint-Franciscuscollege, het croisantje 's ochtends en de broodjes 's middags maakten dat we ook enkele netwerkmomenten hadden tijdens de dag. Onze deelname aan deze talenbeurs was zeker de moeite waard en heeft onze organisatie in contact gebracht met vele potentiële studenten en hun begeleiders.

Het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder organiseert zulke beurs doorgaans elke vijf jaar. Hopelijk mogen we er over vijf jaar opnieuw bij zijn.

Ook de internetgazet maakte dit artikel voor de geïnteresseerden: https://www.heusden-zolder.eu/..