Een levendige stadswandeling voor onze studenten

Een levendige stadswandeling voor onze studenten
January 15, 2024 13:06

Onze stagiaire zette een levendige stadswandeling op touw in haar thuisstad, Antwerpen.

Momenteel volg ik mijn stage bij YFU, waar ik tijdens de kerstvakantie een boeiende stadswandeling in Antwerpen heb georganiseerd. Dit idee ontstond vanuit mijn eigen ervaring als uitwisselingsstudent, waarbij ik de kerstvakantie als uitdagend heb ervaren. Aangezien ik in Antwerpen woon en de stad goed ken, leek het me een kleine moeite om deze stadswandeling te plannen.

Het was voor mij essentieel dat de studenten de kans kregen om bij te praten en samen iets nieuws te ontdekken. De dag verliep soepel; samen met medestudenten van sociaal-cultureel werk had ik opdrachten samengesteld om elkaar en de stad beter te leren kennen. Dit bood tevens een goede gelegenheid om hun Nederlands te oefenen. Mijn enige zorg was het weer, gezien de bekendheid van het onvoorspelbare Belgische klimaat. Gelukkig draaide het weer die dag mee; tegen de namiddag kwam de zon tevoorschijn en dat gaf ons nog meer energie.

Ik heb echt genoten van deze dag. Het was een waardevolle en plezierige ervaring met de buitenlandse studenten. Iedereen toonde enthousiasme en zette zich volledig in voor de activiteiten. Daarnaast viel het me op dat hun beheersing van het Nederlands al behoorlijk goed was. Ik ben verheugd dat ik als stagiair deze dag mocht organiseren.

Emilie