Maria voor een semester in Noorwegen
February 09, 2024 11:07

Hey, ik ben Maria en ik ben naar Sunnmøre in Noorwegen gegaan.

Ik wilde voor mijn uitwisseling in Europa blijven en Scandinavië sprak me aan, aangezien ik er bijna niks van wist. Ik heb gekozen voor Noorwegen omdat ik alleen maar goeie dingen van het land heb gehoord. Een voorbeeld zou de prachtige natuur zijn die ik toen enkel op foto’s heb gezien.

Waarom ben je op uitwisseling vertrokken?

Er was een infosessie op mijn school over uitwisseling tijdens je middelbare school en meteen nadat het geëindigd was, wilde ik me meteen inschrijven. Ik hou ervan om nieuwe culturen te leren en zo een ervaring ging me helpen om te groeien.

Wat waren je eerste ervaringen in jouw gastgezin?

In het begin was het een beetje grappig als ik er nu terug aan denk want het was redelijk gênant in het begin. Ik was hun eerste uitwisselingsstudent dus ze wisten niet echt heel goed hoe alles moest verlopen en ik ook niet! Uiteindelijk na een beetje tijd kregen we een steeds betere band. Ze willen me nu zelfs graag bezoeken en ik wil zonder enige twijfel terugkomen! Ik ben echt heel gelukkig dat ik bij hen ben beland!

Wat was jouw eerste ervaring op school?

De eerste dag school was heel veel. Ze hadden een speech geven van een uur in het Noors en ik verstond er natuurlijk niks van. Op die dag vrienden te vinden die ik voor de rest van mijn uitwisseling zou hebben was heel moeilijk. Op school in Noorwegen mag je gsm gebruiken, behalve als de leerkracht zegt dat er een toets is en dan moeten ze weg. Computers worden heel veel gebruikt, voor bijna alle lessen!

Het is ook niet zo streng op school, dus school in Noorwegen was echt een cultuurshock voor mij.

...

Lees Maria's verhaal hier verder met haar bijhorende foto's.