Bel'J stagiair Théo stelt zich voor

Bel'J stagiair Théo stelt zich voor
May 07, 2024 10:56

Théo is een Waalse stagiair onder het BelJ project die voor twee weken meehelpt op ons kantoor en verblijft in een gastgezin in Mechelen. Hieronder stelt hij zichzelf even voor en legt uit wat hij zoal deed en doet in deze twee weken.

Hallo!

Ik ben Théo, ik ben Franstalig en voor 2 weken heb ik de mogelijkheid gehad om vrijwilliger bij YFU te worden. De bedoeling van deze ervaring was mijn Nederlands te oefenen maar ook de Vlaamse cultuur te ontdekken. Ik wilde mijn vrijwilligerswerk bij YFU doen omdat ik vind dat het heel interessant is studenten te helpen om een uitwisseling te doen en ik hou van studenten met andere nationaliteiten ontmoeten.

De eerste dag van mijn vrijwilligerswerk was ik echt benieuwd om mijn nieuwe omgeving te ontdekken. Mijn belangrijkste doel was een activiteit voor de studenten te voorbereiden. Daarom heb ik een rondleiding in Mechelen gekozen om deze mooie stad te ontdekken. Tijdens mijn eerste week heb ik ook aan een Coloured Glasses workshop deelgenomen. Dat vond ik heel interessant. Donderdag ga ik nog naar het Sfinks Mundial festival in Boechout om mijn ervaring te delen en om de organisatie te presenteren.

Voor mij was het een leuke ervaring hier te zijn en heb ik geen spijt, dus ik dank iedereen voor hun hulp en voor hun geduld met mijn Nederlands tijdens mijn vrijwilligerswerk.

Théo

Meer weten over BelJ? https://bel-j.be/nl/