Help!
July 18, 2024 11:53

Vlaanderen is dichter bevolkt dan vele landen waar we uitwisselingen organiseren. In heel wat van deze landen kan je dus in een regio terecht komen waar je je wel even moet aanpassen bij aankomst. Zeker in de VS komen rurale plaatsingen vaak voor.

Lees dit bericht van Flo (België). Ze werd door FLAG USA geplaatst in een stad in Texas met slechts 1.246 inwoners. Lees hier haar korte verhaal:

"Ik was behoorlijk verrast toen ik mijn plaatsingsmelding ontving en zag dat ik in zo'n kleine plaats zou wonen, want zelfs als ik een aantal kleine stadjes in mijn land kende, was deze nog kleiner! Gelukkig had ik er geen negatief idee van Munday voordat ik arriveerde. Ik had immers niet genoeg tijd om na te denken over hoe het zou zijn, omdat ik laat in het jaar werd geplaatst.
Toen ik aankwam, leek het alsof je binnen een paar minuten overal naartoe kon gaan. Er was niets te doen! Iedereen was echter heel vriendelijk en wist al snel wie ik was, omdat het zo’n kleine school en gemeenschap is. Het was leuk om iedereen te kennen!”


Welk advies zou je geven aan een andere student die naar een kleine stad gaat?

“Weet gewoon dat het gemakkelijk zal zijn om iedereen te kennen! Profiteer ervan en praat met verschillende mensen, zodat je niet in een klein groepje vrienden blijft. Blijf open!
Dat was mijn favoriete onderdeel: het voelde als een grote familie. Veel mensen zullen je beter willen leren kennen, en velen zullen echt om je geven."